מגוון רחב של תוספי תזונה טיפוליים מארה"ב * משלוח מהיר לארץ * שירות ותמיכה בעברית
קנה עכשיו
רבים יופתעו לדעת כי קואנזים Q10, קיים למעשה בשתי צורות שיש ביניהן הבדל חשוב. הצורה הקונבנציונלית ידועה גם בשם יוביקינון היא הצורה המחומצנת של גורם התזונה הזה. כדי להשתמש בה, הגוף צריך להפוך אותה ליוביקווינול. יותר מ-90% מכמות ה-Q10 הכללית בדם היא בצורת יוביקווינול (4).
גופנו חייב להפוך את ה-Q10 ליוביקווינול, לפני שהוא יכול להשתמש בו לייצור אנרגיה
האברים החשובים שלנו – המוח והלב – דורשים כמויות עצומות של אנרגיה כדי לתפקד ברמה אופטימלית. כדי לייצר את האנרגיה, אנו זקוקים ל-Q10 בצורת היוביקווינול שלו.
בתוך מפעלי האנרגייה הזעירים שבתא הקרויים מיטוכונדריות, היוביקווינול תורם את 2 האלקטרונים שלו כדי לסייע להפיכת המזון לדלק (שנקרא ATP) שאותו גופנו צריך.
אבל, החל מגיל 30 ובמיוחד מגיל 40, קשה לנו יותר להפוך את ה-Q10 ליוביקווינול ויעילות התהליך פוחתת, דבר המשפיע על אספקת האנרגייה שלנו.
כדי להשתמש ב-Q10 , גופנו חייב להפוך אותו ליוביקווינול. דבר זה נעשה קשה יותר ככל שאנו מתבגרים או כשיש לנו אתגרי בריאות מסויימים. (4)
תפקיד ייחודי נוסף של יוביקווינול הוא בהיותו נוגד חימצון (שלא כמו CoQ10). יוביקווינול הוא אחד מנוגדי החימצון היחידים שעובדים בתוך המיטוכונדיה, מפעל האנרגייה של התא.
כמו שמכוניות פולטות גזי פליטה, כך גם המיטוכונדריה פולטת רדיקלים חופשיים תוך כדי ייצור האנרגיה שהגוף צריך. יוביקווינול הוא הצורה היחידה של Q10 המסוגלת להגן על המיטוכונדריות מהתקפת הרדיקלים החופשיים.
רבים משתמשים בתוספי Q10 כדי לעזור להם ביצירת האנרגיה התאית החיונית בין השאר לתמיכה בבריאות הלב. זה צעד חשוב. אבל, יש חשיבות קריטית לצריכת הסוג הנכון של Q10. כשלוקחים Q10 רגיל, רובו לא נספג, ואפילו פחות ממנו הופך ליוביקווינול, כמות שהולכת ויורדת במשך השנים.
Q10 הינו נוגד חמצון תוך תאי רב עוצמה, החיוני ליצור אנרגיה, ומגן מפני הזדקנות מוקדמת. הגוף זקוק לרמה מסוימת של Q10 בדם לתפקוד תקין. כשרמתו בדם נמוכה מדי, מוגברת הנטייה למחלות ניווניות והזדקנות מואצת. הוא תומך כמעט בכל רקמה הזקוקה לסיוע. משמש לטיפול בשורה ארוכה של מחלות ניווניות חמורות, ביניהן: מחלות לב, יתר לחץ דם, סרטן, מחלות חניכיים ומסב השן, סכרת, הפרעות נוירולוגיות ואפילו הזדקנות. כמו כן, מסייע קו-אנזים Q10 בשיקום התפקוד המיני, שנפגע כתוצאה ממחלות או אירועי לב. Q10 לא רק מגביר ומשפר את איכות החיים של אנשים חולים, אלא גם מציל חיים. למעשה, הוא תומך כמעט בכל רקמה הזקוקה לסיוע.
מתוך המחקרים עולה כי חיוני להוסיף יוביקווינול 100- 200 מ"ג במינון יומי. (למקרים קשים 400 מ"ג ויותר). להתחיל במינון יותר קטן ולהגביר. הגוף האנושי זקוק לכמות מספקת של:Q10 כדי לשרוד. Q10הוא רכיב חיוני בתהליך ייצור האנרגיה, (הנעשה במיטוכונדריה של כל תא ותא). ליטול עם ארוחת הבוקר.
מי עלול לסבול ממחסור ב-Q10?
תרופות לטיפול ברמות כולסטרול הם בראש הגורמים לירידת רמת ה – Q10:
מבין כלל הגורמים לחסר ב-Q10 בולט במיוחד שימוש בתרופות (מסוג סטטינים) לטיפול ברמות כולסטרול גבוהות, ולהורדת לחץ דם. תרופות אלו מפחיתות את רמות קו-אנזים Q10 בגוף. ירידה ברמות Q10 בגוף, בגלל התרופות הינה חמורה ובעלת סיכון גבוה בעיקר לשריר הלב. Q10 חיוני ליצירת אנרגיה בגוף, ובמיוחד ביצירת אנרגיה בתאי הלב, שם ריכוזו הוא הגבוה ביותר. מכאן, שנוצרת סתירה בין נטילת תרופה האמורה למנוע מחלות לב, אך גורמת לחסר מהותי ברכיב החיוני כל כך לבריאותו של הלב. לכן קו-אנזים Q10 חיוני לנוטלים תרופות להורדת כולסטרול ממשפחת הסטטינים.
מדוע הסטטינים גורמים לירידה ברמת ה Q10 ?
כי כולסטרול וקו-אנזים Q10 הם מאותו פס ייצור: הסטטינים מעכבים את פעילותו של האנזים HMG-CoA reductase בכבד, האחראי על ייצור חומצה מֶואלונית. חומצה מֶואלונית היא חומר מוצא של כולסטרול אך גם של קו אנזים Q10.
תרופות אלו מפריעות לתהליך הייצור של הרכיב החיוני Q10, ומפחיתות את ריכוזו בתאים, ובעיקר בתאי השריר, בכבד ובלב. מה שגורם לעייפות וחולשה ממושכים. מחקרים הוכיחו כי נטילת תרופות ממשפחת הסטטינים (בזליפ, סימוביל, סימבאקור, ליפיטור, לובאליפ ועוד), לאורך זמן, גורמים להפחתת הייצור של קו-אנזים זה.
אחת מתופעות הלוואי הידועות של סטטינים היא כאמור נזק לשרירי הגוף ולשריר הלב. מחקרים הראו כי הסובלים מכאבי שרירים (מיופתיה) ומטופלים בסטטינים ייהנו מירידה בכאבי שרירים (ב-40%) לאחר 30 יום של צריכת Q10 במינון של 100 מ"ג.
הממסד הרפואי מאמץ רכיב חיוני זה
השימוש ב Q10 ניתן למצוא כבר במוסדות רפואיים. כאשר השימוש בו הולך וגובר לאור ההצלחה.
כדוגמה: בעקבות ההכרה בסגולותיו של Q10, החלו לשלבו בתוכנית הטיפול החדשנית בחולי לב, בבית החולים "אלפרד" במלבורן, אוסטרליה. שם ניתנת תוספת של קו-אנזים Q10 לכלל החולים שעוברים ניתוחי לב (600 בשנה) לשמירה על בריאות הלב והעלאת רמת האנרגיה.
ד"ר דני קרת ממליץ על 200 מ"ג לנוטלי סטטינים. גם פרופ' תלמה רוזנטל ראש הקתדרה לחקר יתר-לחץ-דם באוניב' תל-אביב. ממליצה.
לסיכום: Q10 הוא רכיב משמעותי לשמירה על בריאות הלב. הוא נמצא יעיל במניעת מחלות לב, הורדת לחץ דם גבוה, שיפור זרימת הדם, מניעת חמצון כולסטרול, הסדרת קצב לב ומניעת תעוקת חזה. ההמלצה כיום לשלב Q10 בתוכנית הטיפולית.
References:
1.פרופ' פרנקלין רוזנפלדט, מומחה בכירורגיה של בית החזה, מלבורן, אוסטרליה.
2.ד"ר PhD מרדכי הוכברג, נס- ציונה: "מחלות לב וכלי דם". בהוצאת המחבר.
3.http://rejuvenation-science.com/coenzyme-q10_ubiqu...
4.https://ubiquinol.org/ubiquinol-vs-coq10
מתוך ניסיוני הקליני, כל בן אדם שונה ותמיד צריך לראות את התמונה ההוליסטית המלאה - אני וצוות הנטורופתיות נשמח לייעץ מתוך ניסיוננו. העיקר הבריאות! וכשרוצים להבריא ליווי נטורופתי יכול מאד לסייע ולחסוך הרבה זמן וכסף.
כדי להתמיד בתהליך שינוי בריאותי. צריך תוספים איכותיים ותמיכה לאורך זמן. טופהיל מנגישה לכם תוספים טיפוליים באיכות שלא תמצאו בארץ. בדקו את איכות התוסף!
נטורופתית וארומתרפיסטית מוסמכת (N.D.) , הרבליסטית קלינית בוגרת "מכללת רידמן", המתמחה בטיפול במערכת העיכול בעזרת התאמת תוספי תזונה, טיפול בצמחי מרפא, ובשמנים אתרים. בנוסף עברה אילונה סטאז' בטיפול תזונתי במערכת העיכול בביה"ח אסף הרופא.